сряда, 27 февруари 2013 г.

Ако климатичната инсталация на автомобила не работи добре, причината е в липса на поддръжка




За да се гарантира ефективното и функциониране, климатичната система на вашия автомобил се нуждае от профилактика веднъж годишно, дори и на пръв поглед според вас да изглежда, че работи нормално. Редовното обслужване позволява откриване и диагностициране на нередности преди те да предизвикат сериозни проблеми, а същевременно и оскъпят самият ремонт на вашия автоклиматик. За съжаление много собственици на автомобили с климатични инсталации проверяват своите автоклиматици само при възникване на неизправност.

Един от най-простите и същевременно полезни начини да се поддържа климатичната система е да се включва и да се оставя да работи в продължение на 3-5 минути всеки месец, без значение кой сезон е и какви са метеорологичните условия. Това ще осигури равномерна циркулация на фреона и маслото в авто-климатичната инсталация и ще предпази уплътненията от изсъхване, респективно ще намали загубите на хладилен агент и ще спести разходите за допълване.
Изтичането на фреон от автоклиматичната инсталация трябва да бъде открито и отстранено навреме, защото ниското ниво на фреон може да доведе до увреждане на системата;
- Въздуха и влагата могат да влязат в автоклиматичната система и да доведат до корозия и окисляване на вътрешните и компоненти.
- Смазването на компресора и о-пръстените зависи от циркулация на охлаждащия агент.
- Хладилния агент помага за охлаждането на компресора.
Климатична система на автомобила
Предвид средната възраст на автомобилния автопарк в България, се оказва, че при настъпване на активния за ползване на автоклиматик сезон (лятото), над 90% от автомобилите са или с неработеща или с недозаредена климатична инсталация. Това от своя страна води до дискомфорт на пътниците в автомобила, а основната цел на внедряването на автоклиматиците е: осигуряване на по-голям комфорт при пътуване.
Почти всички съвременни автомобили са оборудвани с климатични системи. Това подобрява комфорта в автомобила. Приятната температура допринася за по-добрата концентрация на шофьора и повишава сигурността на шофирането.
Ние, в „Клима Сървис” ЕООД предлагаме диагностика и обслужване на автомобилната ви климатична инсталация посредством най-съвременна и напълно автоматична станция за автоклиматици.

http://www.youtube.com/watch?v=VINFuiqacww&feature=autoplay&list=ULQ8L0gJkP2Pw&playnext=1

http://avtoklimatici.net/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%86%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/

Няма коментари:

Публикуване на коментар